Tennis

Tennis

TV De Hulk gaat verbouwen!

Met het oog op de toekomst

Tennisvereniging De Hulk in het Dwaalpark gaat verbouwen. En niet zo’n klein beetje. Het clubhuis en het complex worden gemoderniseerd. Er wordt uitgebreid. Er komt ruimte voor andere sporten. Bezoekers van het Dwaalpark zijn van harte welkom op het terras. Tijdens het derde Grote Wijkgesprek kon men kennisnemen van de plannen en zijn mening geven. Dat kan nog steeds. .  

De tennisvereniging merkt dat steeds meer wijkbewoners met pensioen gaan en overdag vrije tijd hebben. ‘ Behalve ‘s avonds begint het nu ook ’s ochtends drukker te worden’, aldus Frits Pijtak van De Hulk. ‘Daarom is er een groeiende behoefte aan baanruimte. Er komt dus (planning 2022) een extra tennisbaan.’

De plannen richten zich niet alleen op het tennis. Ze zijn onderdeel van het initiatief Dwaalpark 2.0, dat het park, meer dan nu, een plek laat zijn die aantrekkelijk is voor alle wijkbewoners. Het park moet actiever bijdragen aan het sportieve en sociaal-maatschappelijk leven van de hele Grote Waal. Daarom verruimt de tennisvereniging haar blik. ‘De nieuwe indeling en de modernisering van het complex maken het mogelijk dat we ons ontwikkelen tot een club waar het goed mogelijk is verschillende andere activiteiten en sporten te beoefenen.

Geen overlast

Dat het clubhuis moet worden verbouwd, is meteen een aanleiding om dat zó te doen dat het  gasten en deelnemers aan nieuwe activiteiten goed kan ontvangen. Wel blijft de karakteristieke vorm van het theehuisje bestaan. Aan de zuidkant komt een nieuw terras.

Het kan dus gezellig druk worden, maar de aangrenzende woonwijk zal geen overlast ondervinden, belooft het bestuur. De fietsenstalling wordt uitgebreid en het parkeerterrein wordt efficiënter ingedeeld.  Het voorste parkeerterrein wordt waarschijnlijk wel vergroot. Ook als er nieuwe activiteiten in het Dwaalpark komen, zal dat niet leiden tot grote parkeerdruk bij de tennisvereniging, is de verwachting. Extra parkeergelegenheid is nog mogelijk bij de kanovereniging.  Bij echt grote evenementen in het Dwaalpark bieden pendelbusjes de oplossing.

De plannen in kort bestek

– Uitbreiding naar zes banen
– Een  overdekte multifunctionele ruimte
– Nieuwe kinderspeelplaats, vlakbij het clubhuis
– Terras op het zuiden
– Kleine uitbreiding clubhuis voor keuken, kantine, douches en kleedkamers, ruimte voor bridge, schaken, –  darts, (sport)wandelaars

Reageren?

Binnenkort wordt een apart e-mailadres geïntroduceerd om te kunnen reageren op de plannen.

Wijkbewoners en gebruikers kunnen ook in het Wijklab (links naast Kruidvat in het winkelcentrum Grote Beer) de nieuwste informatie vinden. 

Archief
tennis